Mojito
Recept na Mojito
Teď když jsem pocitvě obhájil použití všech surovin, můžeme se smělě vrhnout na výrobu samotného drinku. S přípravou vůbec nikam nespěchejte, nejste někde venku za barem a nikdo vás nehoní. Zaměřte se na správné a přesné dávkování. Jen tak můžete časem vypilovat svou oblíbenou recepturu a pouze tak budete schopni nabízet svým hostům, stále stejně oblíbený drink ;)Potřebné suroviny:
- 4cl obyč bílý rum (např. Havana Club nebo Bacardi)
- 1 polévková lžíce Rapadury
- 12 lístků čerstvé máty
- šťáva z 1/2 limety
- vychlazená soda
- kostky ledu
- 2 černá brčka na ozdobu
- vyšší namražená sklenice o objemu 0,25l
- kostky ledu
- muddler aneb drtítko na limety
Postup:
- do namražené vyšší sklenice nasypejte lžíci Rapadury
- vymačkejte půlku limetky a vše důkladně rozmíchejte míchátkem
- přidejte 12 roztleskaných (nebo požmoulaných) lístků máty
- promačkejte muddlerem pořádně lístečky s rozpuštěnou rapadurou v limetové šťávě
- přidejte kostky ledu téměř po okraj sklenice
- přidejte 4cl bílého rumu
- sklenici doplňte sodou a promíchejte
- podávejte s brčkem a na ubrousku
Recept je podle mně jednoduchý, dá se zvládnout napoprvé. Uvedené dávkování respektuje moje chuťové prefrence – vzniklé mojito je silné, mohutně osvěžující a chutné ;) Pokud pěstujete mátu, je ihned po nákupu rumu a rapadury jediným limitujícím faktorem množství čerstvých limet a ledu. Jinak můžete tohle Mojito vyrábět kdykoliv.
DRINKY RESPONSIBLY!